Friday, April 28, 2017

Nutikuu lasteaias

Aprillikuu on nutikuu. Selle raames otsustasime Päevalille rühma 3-4. aastaste  lastega kokku panna ühe väikese multifilmi. Kuna tegevus on meie kõigi jaoks uus, sai tulemus just selline nagu ta sai. Eks me õpime ja areneme koos lastega. Multifilmi tegemisele kulus meil mitu head päeva. Kõigepealt tuli valmis voolida kõik tegelased, siis valmistada ette pildistamise paik ehk tegevuse koht, seejärel kõik tegelased liikuma panna ja üles pildistada. Kokku pildistasime 182 kaadrit. Kõige keerulisemaks osaks kujunes multifilmi kokkupanemine Movie Makeri keskkonnas. Piltide üleslaadimine ja muusika tausta valimine läks ladusalt. Aega nõudis kõigi 182 kaadri õigesse aega sättimine ja mitmekordne filmi ülevaatamine koos lastega :) Õpetaja jaoks oleks tulemus võinud olla korrektsem
 (loe õpetaja oskused monteerimisel), kuid lastele meeldis juba seegi, et kõik nende voolitud tegelased liikusid ja "elasid". Ootame põnevusega oma uut väljakutset ning järgmisel korral oskame juba kindlasti paremini! (õpetaja Silvia)

Vaata Päevalille multifilmi SIIT!


💻 💻 💻 💻 💻

Naerulindude lapsed pildistasid aprillikuu jooksul kevadet.
Vaata fotonäitust SIIN!

💻 💻 💻 💻 💻

Päikesepõngerjate, Mesimummi ja Päikeseratta lapsed tutvusid aprillikuus 
Makey Makey leiutamiskomplektiga.
Makey Makey leiutamiskomplekt muudab pärismaailma asjad arvutiklaviatuuri nuppudeks.

Makey Makey Classic leiutamise komplekti abil saab muuta mistahes elektrit juhtiva asja nagu näiteks banaani puutetundlikuks klaveriks. Makey Makey aitab lastel lõbusalt leiutada ja sellega alustamine võtab kõigest sekundeid ning ei eelda programmeerimisoskuseid.

Vaata, kuidas läks ......




💻 💻 💻 💻 💻


Kullerkupud tutvumas Bee-Bot mesimummudega.



💻 💻 💻 💻 💻

Päikeseratta lapsed ja Bee-Bot mesimummud


Päikesejänkud tegutsemas Bee-Bot mesimummudega


Päikesepesa lastel oli põnev katsetada joonistusprogrammi TuxPaint.


Päikesepesa laste mängud Bee-Bot mesimummidega






Nutikuu raames õpetajate ja laste koostöös valminud Bee-Bot mesimummide õpimatid










No comments:

Post a Comment