Tuesday, November 22, 2011

Isadepäev


Isadepäeva pidu tähistati lasteaias juba traditsiooniks saanud töötubade ja pidulauaga. Peole olid oodatud nii emad, isad, vanaemad, vanaisad kui ka õed ja vennad. paljudes rühmades algas pidu suure meisterdamisega ja lõppes mõnusa istumise ja maiustamisega rühmades.

Pidu oli seatud nii, et lusti jaguks nii väikestele kui suurtele. Esmalt said isad koos lastega saalis, muusika ja võimlemise töötoas Liina, Tiina, Merlini ja Külliga laulda ja lõbusaid mänge mängida. Laulumäng "Kui sul tuju hea", tempokas võimlemine ja põnevad sportmängud lõid kõikides külalistes mõnusa meeleolu, et suunduda edasi puutöötubadesse meisterdama.

 

Esimeses meisterdamise toas ehk Päikesejänkude rühmas said lapsed koos isadega õpetaja Katrini juhendamisel valmistada koju toreda võtmete hoidja. Selleks, et töö õnnestuks, pidid lapsed ja vanemad tegema hoolsasti koostööd - isad valmistasid ette puidutöö osa ja toksisid naelu ning lapsed andsid lõppviimistluse ehk kaunistasid võtmete hoidja just endale meelepäraste maalingutega. Mõned julgemad said muidugi proovida ka isa hoolsa pilgu all haamriga toksimist.



Teises töötoas ehk Päikesepõrnikate rühmas võttis külalisi vastu õpetaja Anu, kellega koos sai meisterdada põnevaid vanaaegseid puidust loomi. Isad voolisid nugadega puupulkadele elu sisse ning lapsed joonistasid loomakestele näod.




Meisterdused valmis suundusid kõik pidulised oma rühmadesse ja jätkasid õhtut peolaua taga, kus lapsed isadele nii mõnegi vahva üllatuse üle andsid (tekst: Silvia Kahju).

No comments:

Post a Comment