Wednesday, January 17, 2024

Mesimummide projekt "Tänapäeva multikategelased"

 Uue projekti tutvustamine lastele: multikategelaste nimetamine

Vaatlesime kuue multifilmi pilti (Lotte, Käpapatrull, Sipsik, Frozen, Maša ja Karu, Spiderman). Arutlesime, kas nende multifilide tegelased on päriselt olemas või on need väljamõeldud tegelased. Kkuulasime multifilmide tunnusmeloodijaid ja püüdsime ära arvata, mis multifilmiga võiks tegu olla.

Vaatlesime Lotte perepilti ja kordasime pereliikmete nimetused. Uued mõisted: õed, vennad, õde ja vend

Kleepetöö "Lotte"


Vestlus teemal: Leiutajateküla elanikud, milliste loomade ja putukatega on tegu (koer, jänes, kärbes, lepatriinu, rebane, põrsas). Raamatu "Leiutajateküla Lotte" loo ettelugemine. Voolimine: koer

Õuesõpe: lumest koerte ehitamine, erineva suurusega pallide veeretamine

Sõitsime Lotte isa leiutatud kosmoselaevaga Lottemaale. Kinnitasime turvavööd ja rääkisime turvavööde kasutamise vajalikkusest. Lottemaale jõudes tutvusime Lotte perekonnaga ja iga laps sai endale õpetaja poolt joonistatud enda perepildi. Lapsed nimetasid pereliikmeid ja otsisid teiste peremudelite hulgast samasuguse enda omaga. Käeline tegevus: perepildi joonistamine.

Tutvusime Lotte isa Oskari leiutatud maisipulga-masinaga.

Lloendasime komme kuni 5-ni. Tutvusime matemaatiliste mõistetega: rohkem, vähem, ühepalju

Tegime Lotte maisipulkadest Kass Arturi magustoitu.

Tutvumine uute ja vanade multikategelastega (Sipsik, Dory, kalapoeg Nemo, Smurf, Tipp ja Täpp, Miki, Piilupart ja teised tegelased). Vestlesime ja arutasime, kuhu eelmine nädal raketiga reisisime ja kes veel raketiga kosmosesse sõitis (Sipsik). Raamatute: "Sipsik" ja "Anu ja Sipsik" ettelugemine.


Vaatlemine/uurimine- "Sipsik". Võrdlemine/arvutamine: mustrirea kordamine, matemaatilised mõisted lühike, pikk, keskmine, loendamine 6-ni numbripilt. Keel ja kõne: "Sipsiku" laulu kuulamine. Käeline tegevus: voolimine "Sipsik".



Sipsiku jooga, loosiga harjutused. Sipsikute järjestamine suuruse järgi. Meisterdamine: "Rakett"

Unejutt: "Sipsikute juturaamat".






No comments:

Post a Comment