Wednesday, April 10, 2013

OTSI OTTI kursus

Meie lasteaia Päikesepõngerjate rühm osales ajavahemikul 2. - 10. aprillini 2013 Looduslaps MTÜ kursusel
"Lapse enesehoiu õppimise kursus OTSI OTTI ehk kuidas käituda metsas, kui oled eksinud Tallinna lasteaedade lastele 2013. kevadel".
„Otsi Otti”  väljaõpe on toimunud  alates 1981. aastast Ameerikas, Kanadas, Rootsis.  1998. aastast ka Eestis. Statistika põhjal on teada, et Eestis jääb erinevatel põhjustel kadunuks umbes 300 inimest aastas. Nende seas on ka lapsi. Väga tähtis on, et lastel oleksid sellises olukorras vastavad teadmised ja kindlustunne. Kui laps on need teadmised omandanud ja neist aru saanud, on tal ka suuremad eeldused eksinuna toime tulla. Kui on teadmised, ollakse vähem abitu, süveneb toimetulekutunne ning väheneb eksimisohtu sattumine.
Käesolev programm annabki lapsele teadmisi käitumisest eksinu olukorras. Lapsed omandavad esmased enesehoiuvõtted ning oskavad neid võimaliku eksimise korral kasutada.  Väljaõppe eesmärgiks on õpetada lastele leia-mind-kergemini nippe, millega nad end kiiremaks leidmiseks kaasa aidata saavad.
 
ÕPPETEGEVUSED LASTEAIAS: (4x45 min)
* situatsioonimängude mängimine  - ABI KUTSUMINE
* muinasjutu tutvustamine, töövihiku täitmine  
MUINASJUTT OTIST
* arutlemine, katsete tegemine, võrdlemine, uurimine
KOLM KULDSET REEGLIT
* liikumismängud (lasteaia hoovis) - OTI RADA
OTSI OTTI METSARETK: (5h)
Toimub väljasõit loodusesse. Teadmiste kinnistamine läbi mängude ja praktiliste tegevuste. „Otsi Oti” õppetund metsas annab lastele praktilisi teadmisi ja oskusi. Retke käigus uuritakse,  kes metsas elab ja kes jäljed metsa tegi, kes puud maha näris ja kuhja pani. Vaadatakse, mis metsas kasvab ja mida saab teepotti pista. Matkatakse, ehitatakse onni ja tehakse ohumärke. Lõpetuseks keedetakse lõkkel teed.
„Otsi Otti” tunnistuste kätteandmine.


















No comments:

Post a Comment