Monday, April 16, 2012

Südamenädal - meie meeled - nägemismeel

Sul on silmad, et näha; kõrvad, et kuulda; nina, et eristada lõhnu; ja sinu keha katab nahk, et tunda puudutusi ja kuidas tunduvad sind ümbritsevad asjad, kui neid katsuda.

Oma silmadega võid sa vaadata paljusid asju, isegi selliseid, mis on nii kaugel, et sa ei saa neid katsuda, näiteks pilvi, mis taevas sõuavad. Sa näed asjade värvi, nende mõõtmeid ning võid isegi teada saada, kas asjad sinu ümber liiguvad või mitte. Kui nad ei ole peidus, loomulikult.
Öösiti oleme nii unised, et ei suuda oma silmi lahti hoida. meie silmalaud muutuvad üha raskemaks ja raskemaks, kuni jääme lõpuks magama. Päevasel ajal liiguvad silmalaud pidevalt üles-alla, puhastades meie silmi nagu auto kojamehed tuuleklaasi.
Nägemismeel on väga tähtis, ja seepärast kaitsevadki silmi ripsmed, mis hoiavad neid tolmu eest, ja kulmud, mis tõkestavad higinirede tee. (N. Roca "Õpime tundma ... 5 meelt")


Esmaspäeval, 16. aprillil tegutsesid lapsed nägemismeele tubades Vikerkaare ja Päikesekiisu rühmas, tubades juhendasid lapsi õpetaja Valve ja õpetaja Tiiu.


 










Päikesekiisude, Mesimummi ja Päevalille südamematk Stroomi metsa.





No comments:

Post a Comment